Bijouterie_Abeele

Wie zijn wij?

Georges Abeele, horlogemaker en juwelier, vestigde zich in 1957 in Moeskroen in de Kleine straat (een paar huizen van de huidige locatie). Deze liefhebber van detailwerk dat het beroep van horlogemaker eist en zijn vakmanschap om sieraden op maat te maken worden snel herkend en de regio en hij wordt heel vlug een heel gekend figuur. De winkel wordt stilletjes aan te klein, dus verhuisde hij een paar jaar later naar het nummer 39 van de Petite Rue waar de winkel nog vandaag gevestigd is. Zijn vrouw, Denise, komt ook in de zaak werken, zodat hij zich kan wijden aan zijn atelierwerk.

Hij geeft dan de fakkel door aan zijn dochter Catherine Abeele, afgestudeerd als horlogemaker. Ze is ook gediplomeerd in gemnologie (studie van edelstenen en diamanten) aan de prestigieuze Diamant Instituut in Antwerpen. Haar man, Karl Graulich, studeerde ook voor horlogemaker en komt haar bijstaan in de winkel.

Catherine en Karl brengen een vleugje moderniteit en innovatie samen gesteund door bijna 60 jaar professionalisme en expertise en bieden:

  • sieraden: goud collecties van 18K met edelstenen, maar ook collecties verguld zilver voor alle budgetten;
  • uurwerken: een uitgebreide selectie bekende merken aan de beste prijs / kwaliteit. Je vindt allerlei modellen, van modern tot klassiek.